2012.szeptember 27


A kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény indított útjára egy sorozatot "Útkereső örökség címmel, a 130 éve született népdalgyűjtő, népzenekutató, zenepedagógus és zeneszerző, Kodály Zoltán emlékére. A programsorozatban a Kalocsa környéki települések különböző művészeti csoportjai mutatkoznak be: zenekarok, népdalkörök, néptáncegyüttesek, kórusok. Cél a kodályi örökség ápolása, felelevenítése, életben tartása.


A mai napon ebben  a rendezvénysorozatban elsőként Bátya község művészeti csoportjai mutatkozhattak be a lelkes közönség előtt:

Rozmaring Népdalkör
Vezetője: Perity Lajos
Műv.vezető:Dr. Fehér Zoltán


A bátyai iskola színjátszó és furulyacsoportja
Műv. vezető: Katonáné Kormány Szilvia

Danubia Ifjúsági Fúvószenekar
Karnagy: Szklenka István


Elsőként a népdalkör lépett színpadra. Perity Lajos a Hagyományőrző Egyesület elnöke mutatta be az együttest. Dr. Fehér Zoltán beszélt  Kodály népzenei munkásságának örök mivoltáról, valamint az előadott népdalokról tartott rövid szakmai ismertetőt. Mint mindig, és mindenhol az együttest az elismerés jeleként nagy tapssal köszöntötte a közönség.
Iskolánk gyermekei színjátszásukkal, dalaikkal, furulyajátékukkal méltán nyerte el a közönség tetszését. Minden elismerés a gyermekeknek, a felkészítő pedagógusnak a színvonalas és nagyszerű előadásért.Igen!  Az  "örökség" méltó kezekben, méltó lelkekben él tovább.Zenekarunk a rájuk jellemző  természetesen  könnyedséggel, színvonalas, változatos műsorukkal kápráztatta el a publikumot. Gratulálunk!/Fotók a Bátyai képek c. galériában./