Június 3.

 

Gyermeknap

 

 

A idei esztendőben is Sport pályán rendezte meg az iskola a gyermeknapot. A pedagógusok változatos programokkal tették élménygazdaggá a gyermekek számára a napot. Volt kézműves foglalkozás, ügyességi játékok, kresz pálya, arcfestés, foci, palacsinta, eszem-iszom, jókedv, kacagás.

Az ugrálóvárakkal a bátyai Vodenica Horvát Nemzetiségi Táncegyesület kedveskedett az iskolás és óvodás gyermekeknek.Köszönjük.

 

(Fotósorozat a Galériában)

 

Február 20.

 

XXVI  Bátya Kupa verseny 2016

 


 
 

A   Logikusakk Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület (Kalocsa) , Bátya Község Önkormányzata és a bátyai Általános Iskola  a  dr.  Bán Jenő emlékverseny  6. fordulóját rendezte meg  Bátyán az Általános Iskolában 2016. február 20–án. Az emlékverseny sorozat 9 versenyből álló összetett egyéni verseny, melyek más más helyszíneken és időpontokban kerülnek megrendezésre Kalocsa vonzáskörzetében ( Szakmár, Uszód, Öregcsertő, Kalocsa, Dunapataj Homokmégy., Dusnok  Solt , Harta, Bátya). Az idei esztendőben Bajáról, Fajszról, Kalocsáról , Hajósról, Uszódról érkeztek Bátyára a sport szerelmesei összemérni tudásukat. A verseny 5 korcsoportban 7 fordulós svájci rendszerben 2 x 20 perces gondolkodási idővel került megrendezésre. Az elmúlt 26 év alatt olyan versenyzők is részt vettek és nyerték el a helyi önkormányzat által felajánlott serleget, akik kiemelkedő eredményeket értek el hazai és nemzetközi versenyeken, eredményesen képviselve Magyarországot. Többek között Berkes Ferenc és Rudolf Anna nemzetközi sakk nagymesterek ( akik többször is képviselték Magyarországot a sakkolimpiákon). A felnőtt korosztály versenyét megtisztelte jelenlétével két olyan versenyző is akik az első, ill. a második versenyen arattak győzelmet sok sok évvel ezelőtt, név szerint Várfi István és Czick Krisztián. A játszmák szünetében forró tea, finom szendvicsek, töpörtő krémes és zsíros kenyér várta az alagsorban a versenyzőket.


Kategória győztesek:

Alsós fiúk:

1.    Kisföldi Kornél      Baja                        

2.    Szarka Tibor         Baja                        

3.    Antal Dániel         Kunszt József utcai Óvoda Kalocsa       

4.    Kovács Zalán      Általános Iskola Bátya            

Felsős fiúk:

1.    Rockenstein Ádám      Általános Iskola Hajós            
 

2.     Kovács Bendegúz      Katona József Gimnázium Kecskemét (Bátya)    
 

3.    Tóth Ernák                  Általános Iskola Bátya            
 

4.    Takács Krisztián          Eperföldi Általános Iskola Kalocsa        
 

5.     Búza András               Általános Iskola Bátya        
 

6.     Orsós Martin              Általános Iskola Bátya
        
Lány korcsoport:

1.    Vitéz Sára               Uszód                        
 

2.     Búza Barbara        Általános Iskola Bátya        

Felnőtt korcsoport:

1    Molnár Krisztián    Kalocsa                    
 

2.   Várfi István            Bátya                        
 

3.   Varga János          Fajsz    
 

4.   Czik Krisztián        Kalocsa

Fő támogatók voltak:
Bátya községi Önkormányzat Bátya , Általános Iskola Bátya, Logikusakk Oktatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület  , Magyar Sakkvilág Szerkesztősége ( Budapest), Nemzeti Tehetség Program, Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ Kalocsai Tankerülete.