"KALÁKA"

Nagycsaládosok Egyesülete Bátya

 

Jelenlegi elnök: Farkas Istvánné Csilla

Elérhetőségek:

        Tel: 06-70/411-39-5

                            email:farkasne.sz.csilla@gmail.com                                                            

 

 

Az Egyesület 1995-február 2.-án alakult néhány lelkes nagycsaládos szülő közreműködésével. Önsegítő egyesületként fő tevékenységük a családsegítés, érdekvédelem, gyermek- és ifjúságvédelem, valamint közösség építő programok rendezése. Elsődleges feladatuk a nagycsaládosok értékeinek közvetítése a társadalom felé, a házasságért, a családokért és a jövő nemzedékéért érzett felelősség erősítése, valamint a nagycsaládok sajátos érdekeinek megjelenítése, szolgálata, képviselete.
Jelenleg 34 tagcsaláddal, 102 gyermekkel büszkélkedhetnek. Több szervezettel, egyesülettel és intézménnyel is együttműködnek céljaik elérésének érdekében. Aktívan részt vesznek a község életében. Programjaik között szerepelnek országjáró kirándulások, húsvéti és karácsonyi játszóházak, anyák napi köszöntő a helyi templomban, télapó ünnepély, és minden év tavaszán a gyermekeiknek közös szülinapi partit rendeznek. Anyagi lehetőségeik nagyon korlátozottak, ezért a sikeres munka érdekében igyekeznek pályázatokkal is forrást teremteni a feladatok elvégzéséhez.
 

 

 

  A lelkes és önzetlen önkénteseik munkájának köszönhetően az Egyesület folyamatosan fejlődik, a kitűzött feladatokat maradéktalanul teljesíti, változatos tevékenységével aktív részese a falu életének.

 

Működési rendjüket az Alapszabályzat rögzíti, melyben megfogalmazódik a feladatrendszer, a célok, és eszközök. Lefektetődnek a tagsági viszonnyal, a jogokkal és kötelezettségekkel kapcsolatos szabályok, valamint az Egyesület szervezeti felépítése.

 

Az Egyesület saját aktív honlappal rendelkezik. Naprakész információkkal, újdonságokkal, érdekességekkel, albumokkal várja a látogatókat.

Elérhetőség az alábbi linken:

 

http://kalaka.ne.batya.gportal.hu